Hvad er akupunktur?

Akupunktur hjælper med at løse mange problemer som f. eks. migræne, smerter i kroppen og sygdomme, – på en sund og naturlig måde.

Det er flere tusinde år siden, at man i Kina begyndte at behandle sygdomme og symptomer med akupunktur. I dag er metoden integreret i de vestlige landes behandlingsformer.

Teknikken i akupunktur er at stimulere kroppen ved indføring af tynde, sterile engangsnåle i nøje udvalgte punkter. Punkterne har gennem meridianbanerne forbindelse til hele kroppen og dens funktioner. Nålene påvirker kroppens energi og stimulerer kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv – eller forbedre sin funktion.

Moderne akupunktur – ACUNOVA

De senere år, er der udviklet flere nye akupunktur systemer som også går under betegnelsen – Moderne akupunktur. Et af dem hedder ACUNOVA .

ACUNOVA virker anderledes end de traditionelle metoder. Det er fordi, akupunkturpunkterne ligger i og omkring alle led i kroppen.

Rundt omkring leddene er der specielle centre, hvorfra man ved hjælp af nålene kan sende signaler til hjernen og derigennem påvirke forskellige dele af kroppen. ACUNOVA har vist sig at være særdeles effektiv ved behandling af øjensygdomme som f.eks. AMD, samt kroniske og akutte smerter i bevægeapparatet. Du kan læse mere om ACUNOVA  og min uddannelse i akupunktur her.

Her i klinikken anvendes ofte en kombination af flere systemer for at opnå størst mulig effekt af behandlingen. Akupunktur virker for langt de fleste. Et behandlingsforløb indledes med 4-5 behandlinger på en uge. Herefter skal der være en forbedring, ellers stoppes der med at behandle.

En akupunktur behandling kan være med til at frigive affaldsstoffer. Det er derfor vigtigt, at du drikker godt med vand efter behandlingen for at få skyllet systemet godt igennem.

Akupunkturbehandlingen kan sagtens gennemføres sideløbende med et eventuelt behandlingsforløb ordineret af din læge.

ALLE nåle er selvfølgelig sterile engangsnåle.